El cop d'estat del TTPI

Ens estan preparant en secret una mena de cosa que estarà per damunt de les constitucions europees i pot acabar de rematar el model europeu de benestar. És a dir, una norma situada per damunt dels estats, de la política, dels ciutadans. 

El seu nom és aparentment neutre: TTIP, un tractat de comerç i inversions entre els Estats Units i la Unió Europea. L’objectiu estratègic diuen que és competir amb la Xina i bloquejar Rússia, a més de fomentar la prosperitat, crear feina, trencar barreres comercials… Tot això, acompanyat amb la clàssica banda sonora del “lliure mercat”. Sona bé, oi? 

Doncs res d’això. Desenes de lobbies americans i europeus estan posant a punt la bomba atòmica, la mare de totes les batalles… Un canvi radical de model econòmic i social, en el qual els ciutadans no hi podran dir ni una sola paraula: el seu objectiu és que ens ho empassem com si fos la cosa més normal del món. En realitat, no és altra cosa que la barbaritat definitiva, la que ens faltava per arrodonir el desastre. 

El que estan preparant i negociant secretament és com aconseguir que les grans corporacions estiguin per sobre dels estats a les dues bandes de l’Atlàntic, canviar la regulació laboral a pitjor (“harmonització reguladora”, en diuen), privatitzar serveis públics massivament, rebaixar les normes medioambientals europees, crear un sistema propi d’arbitratge per als negocis de les grans corporacions que escapi al control del sistema judicial, blindar inversions i “constitucionalitzar” els drets de les grans corporacions… 

Dit d’una altra manera: el TTIP que estan negociant en secret absolut és un cop d’estat econòmic i social, planificat amb nocturnitat i traïdoria, amb un menyspreu absolut per la democràcia, disfressat amb el llenguatge tecnocràtic de rigor per anestesiar les societats europees. 

Vaja, que o fem política de veritat o ens la faran…

(20 gener 2015)

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes