Per Nadal, adoptem un litre de benzina

Sí, sí, una mica més, sisplau. O molt més, clar, si s’animen a fer-nos un favor, que segur que sí… Aquest és el meu prec a les benzineres, petrolieres i altres grans corporacions del capitalisme “deamigotes” que tan simpàtic i entranyable li sembla al nostre govern, sobretot si paguem nosaltres la festa, les copes i la propina. Sisplau, estafin-nos una mica més. En el fons, als conductors ens agrada. I als ciutadans, ja acostumats a rescatar bancs i altres “xapusses i mangàncies” encorbatades, no ens vindrà d’aquí. 

Trobo que és una llàstima que justament quan baixen espectacularment els preus del petroli, les petrolieres i benzineres només puguin apujar lleugerament els seus marges comercials. És tristíssim: només han pogut incrementar els seus marges entre un 0,3% i un 0,9%. Poqueta cosa, en un litre. I segurament en milers de milions de litres, també. Una misèria, sens dubte. Un percentatge ofensiu, indignant. 

Els conductors hauríem d’exigir, quan fem benzina, que ens cobrin com a mínim un litre de més, o dos. Tot sigui per demostrar la nostra solidaritat amb aquestes grans corporacions. 

Ens fan el favor, impagable, d’oferir-nos benzina. A sobre, ajuden al govern a recaptar impostos: més solidaris, impossible. I quan al món de l’alta política algú es queda sense feina, sempre pot trobar un modest aixopluc a les petrolieres, les elèctriques, les gasistes, les autopistes, la banca, les telefòniques, els transports, les grans constructores, les “gestionadores” de contactes… Quanta bona gent, altruista, disposada sempre a donar un cop de mà… 

Què més els podem demanar? I a sobre hem de ser avars amb tota aquesta bona gent? Crec que no, i menys encara en aquestes festes tan entranyables. Es mereixen això i més, un gest d’agraïment i solidaritat. 

Paguem sempre un litre de benzina més del que posem al dipòsit. Fem-ho. Ajudem-los. Siguem solidaris. S’ho mereixen, sens dubte. I els governs encara més, que no dormen perquè pensen dia i nit en els nostres interessos… 

Per Nadal, adoptem un litre de benzina. Segur que ells ens ho retornaran amb escreix.

(20 desembre 2014)

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes