Rajoy no és Hitler


Pensava que això tan infame, tan indecent, de comparar Catalunya amb Hitler i el nazisme era només patrimoni d’alguns polítics i periodistes idiotes i indecents de dretes i d’uns quants polítics i periodistes idiotes i indecents que es creuen socialistes o d’esquerres. Doncs no. Ara també TV3 cau en aquest perillós parany. El darrer “Polònia”, graciosos que són ells, jugava amb la brutal i magnífica pel·lícula “Der Untergang”: en la paròdia, Rajoy feia de Hitler. Divertidíssim, tu.

Veig poc la tele, molt poc, ho acabo de descobrir avui, just quan el PP denunciava TV3 per “banalització del nazisme”.

No fa riure. No fa gràcia. I a sobre obliga a donar-li la raó aquesta vegada al PP, un partit que ha jugat conscientment, diabòlicament, amb el fantasme del nazisme, oblidant la dura realitat del franquisme, a la qual no han renunciat mai. Ja sé que no tenen escrúpols, però aquesta vegada tenen raó. Encara que ells -i no només ells, per desgràcia i vergonya- ho hagin fet més vegades. És una animalada. Un error demencial.

Rajoy no és Hitler. No és nazi. En absolut. Serà de dretes, o del no-res, serà inepte, el que es vulgui, però Rajoy no és Hitler. Ni s’hi assembla. Per sort. No s’assembla ni a Aznar, també per sort. I Aznar tampoc no és nazi.

Espanya i Catalunya no són nazis. 

Cada vegada que s’invoca el mal, ni que sigui en broma, s’està despertant el mal. El diable, per entendre’ns, el símbol de la part pitjor i més fosca de l’ésser humà, no es pot invocar en va. Ni en broma. És jugar amb foc.

Hitler i Franco estan a l’infern simbòlic de la humanitat i allà han de seguir per tota l’eternitat.

Que ho preguntin als milions de jueus, als milions de gitanos, de presoners de guerra, de bones persones de dretes o d’esquerres, d’homosexuals, de lesbianes, del que sigui, que van exterminar els nazis. Ells i elles sí podrien dir, si parléssin, què és el nazisme.

Volen deixar sisplau, d’una punyetera vegada, els nazis, els franquistes, els feixistes, els estalinistes, els  leninistes, els maoïstes, els castristes, els khmer rojos, a l’infern que es mereixen per a tota l’eternitat?

(18 novembre 2014)

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes