Cañete: òndia, tu, els sobresous!

Ai, sí, perdonin, ja sé que falta poc per a l’examen, no s’ho creuran, però no me n’havia recordat de posar a la meva declaració d’interessos que el meu partit, el PP, em paga un petit sobresou… Veuran vostès, com que la pasta em surt per els orelles, no és estrany que m’hagi despistat: trenta-un mil euros no són gran cosa, oi? I molt menys quan acabes de vendre’t uns tres-cents mil euros en accions, perquè la gent no sigui mal pensada i sospiti que amb les teves decisions com a comissari europeu afavoriràs determinats interessos… I, a sobre, si ho compares amb la pasta que cobraràs d’Europa, aquesta xifra és una misèria.

Més o menys d’això va la forçada maniobra per situar com a comissari no “qualsevol” espanyol, sinó “aquest” espanyol i agrair-li així els serveis prestats. “Aquest” espanyol és l’entranyable i inefable exministre Cañete, el dels iogurts caducats i el masclisme de-tota-la-vida, per entendre’ns. 

A última hora, un dia abans de l’examen que li va fer ahir el Parlament Europeu, se li va encendre una llumeta a la memòria. 

Òndia, tu, els sobresous! Quina mala memòria! Una mica més i fiquem la pota davant la Merkel, que és qui ha permès a Rajoy salvar una mica la cara -justet, justet- a la Comissió Europea. A Europa no els agrada gens que la gent s’oblidi precisament dels sobresous… Mira que n’arriben a ser, de calvinistes! 

En resum: una manera de fer les coses que fa vergonya, la mateixa vergonya de sempre que veiem una i altra vegada al nostre país. I que és un magnífic exemple de la vella política: dretes i socialdemòcrates europeus tapant-se el nas i deixant passar, sense entusiasme però amb complicitat, una candidatura impresentable. Bé, impresentable en un sentit ètic, però no en un altre: representa extraordinàriament l’essència de la política espanyola. En aquest sentit, millor representant no es podia trobar: Cañete s’ha retratat i ens ha deixat ben retratats.

Mentrestant, per cert... Algú sap d'on surten tants diners per a sobresous?

(2 octubre 2014)

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes