L'operació Màgia Potàgia ja escalfa motors

Com era allò? Ah, sí, “A España no va a conocerla ni la madre que la parió”. Alfonso Guerra dixit, als temps gloriosos. Doncs això.  Les agències de rating demanen “mesures radicals”, “mesures que sorprenguin positivament els mercats”, “reformes ambicioses”. Els grans diaris econòmics mundials, i grans manipuladors també de la realitat, esperen “decisions contundents”. De pressa, de pressa, de pressa, que el món s’acaba.


Pressió a tope: el primer consell de ministres ha de ser la bomba, pura testosterona política i econòmica. Amb la gent despistada perquè estarà ja cuinant el dinar o sopar de Nadal, comprant regals, amb la guàrdia baixa… La jefa, Frau Merkel, ja li ha recordat a Rajoy que té un mandat clar. Es referia al mandat del poble, a la majoria absoluta? O es referia més aviat al mandat combinat dels poders financers i el poder alemany? No sabia jo que ara, de sobte, el poble tingués tanta importància: deu ser que com que el resultat ha estat el que volien els que ja han decidit el guió, estan contents i satisfets amb la intel.ligència i valentia demostrades pel poble espanyol. Amb unes quantes excepcions, que sempre hi ha d’haver alguna ovella negra…


Estem entrant en una nova fase de la post-crisi: l'operació Màgia Potàgia ja escalfa motors.


El que no es podia dir abans del 20-N ja es pot proclamar als quatre vents, peti qui peti: fins al 2014-15 no hi ha eleccions. Tres o quatre anys per fer i desfer. Solucions instantànies, màgiques, miraculoses, que ens vendran no només com a inevitables (que això no funciona) sinó com les més sàvies i eficaces que es poden prendre, una garantia infal.lible de millores espectaculars en dos o tres anys.


Aquesta és la promesa de l'operació Màgia Potàgia: els millors sortiran de sota les pedres i per fi ho solucionaran tot. La nova fase serà rica en prodigis: farem per força el que diuen els mercats que hem de fer i aconseguirem exactament el contrari del que voldríem. D’aquí a un any no ens reconeixerem ni nosaltres mateixos, en efecte: el lifting començarà per festes.


Desitgem-nos un bon any nou 2014, perquè el 12 i el 13 el millor que ens podem desitjar és la pura supervivència.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes