Més coses que hauríem de prohibir

No està clar que avui estigui permès indignar-se. Es més aviat un dia per enraonar fluixet i, sobretot, sobretot, per no influir ningú. Hem d’anar amb molt de compte amb tot el que diem o pensem, no fos cas que dificultem l’exercici pacífic i democràtic del dret a la reflexió. 


No sé què fan encara els carrers plens de propaganda electoral: ens hauríem de plantejar denunciar-lo a la Junta Electoral i que obligui tothom a treure cartells, banderoles i pancartes durant la nit del divendres al dissabte. Ah, i res de trobar encara algun tríptic o programa pels carrers. Ha de desaparèixer tot perquè avui sigui possible que reflexionem serenament, sense influències externes, sobre què volem fer demà. I els candidats (les candidates no cal, com que són tan poques…) s’haurien de quedar avui a casa, ben amagats, no fos cas que, si els veiem pel carrer o ens els trobem al cinema, ens influenciin. I més coses, ja posats a denunciar i a ser exquisits. Caldria prohibir que els diaris treguin demà les clàssiques fotos de candidats. I no diguem les tradicionals cobertures informatives del moment en què els candidats van a votar: fora també, que ens influencien. I si a internet queda algun rastre de campanya, caldria esborrar-lo en una sola nit. 


I què és això dels interventors i apoderats passejant-se amb carpetes i enganxines? Res, tots vestits de negre, que és el color adient per a la seriositat de l’acte democràtic. Caldria pensar també a prohibir la pluja, o el sol, o les platges, o la tele, perquè sens dubte ens desconcentren. I sort que les enquestes ja estan prohibides fa temps els dies abans del gran moment: un invent diabòlic, en efecte. Només així aconseguiríem que el dissabte de reflexió fos aquell dia serè, silenciós, de recolliment, que necessitem. 


Pel nostre bé, faltaria més: ja se sap que el silenci i la calma ajuden molt a la meditació. El legislador, en la seva infinita saviesa, ens va prendre a tots per babaus directament. Vaja, que  no sé si prohibir-me a mi mateix escriure, no fos cas que involuntàriament cometi un delicte electoral…

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes