Olé!

68 a 55. Pels pèls, vaja. Ara sí que Espanya està en greu perill, Catalunya prohibeix els toros: la cosa va només de toros i de respecte als animals, però ja els pots dir el que vulguis, que s’ho prenen fatal. Ara només falta que portin la prohibició catalana al Constitucional o al Tribunal de L’Haia: la de les Canàries, no, que aquesta no els fa nosa. Ja són ganes d’embolicar la troca, però el cert és que Catalunya els excita i els posa dels nervis alhora.

Ja ens van torejant, ja, però no acaben de rematar mai “la faena”…

La lectura en clau nacionalista de la valenta i històrica decisió dels 68 parlamentaris catalans no és pas exclusiva de l’espanyolisme radical: aquí també hi ha qui en el fons creu que aquesta és una mena de batalleta entremaliada per allunyar-nos d’Espanya i fer-los una mica la punyeta. Si els deixéssim, igual que prohibeixen veure per la tele la Roja, acabarien per prohibir la paella, la sangria, el pasodoble i el que calgui: tot el que faci olor d’espanyol. Ho tenen complicat: haurien d’acabar prohibint més de mitja Catalunya.

Tanmateix, concentrem-nos en el que realment han fet els 68 parlamentaris: un acte de justícia i d’humanitat. Segur, clar, que al darrera de tot plegat hi ha les politiqueries a les quals ja ens tenen acostumats i que rebaixen tant la talla política del país, però les coses són com són i aquest país petit acaba de fer un pas endavant simbòlicament important. Ara, per acabar de gaudir de l’espectacle, millor des dels seients d’ombra, només ens queda assistir bocabadats a la batalla político-mediàtica que ens espera si en Rajoy fa el que diu i aprofita els toros per empitonar Montilla, Zapatero, Catalunya i el que calgui, que tot s’hi val per arribar a la Moncloa i després si cal ja ens veurem al Majestic.

La llàstima és que aquesta mena de respostes histèriques l’únic que aconsegueixen és que els talibans d’aquí, que també en tenim, et diguin: veus, ingenu, com els toros formen part de la indissoluble unitat de la pàtria?

Ben mirat, potser sí que haurien de posar el futbol i els toros a la Constitució

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes