Demà s'acaba el guió

De guió, realment, no n’hi havia, perquè tot plegat ha estat una improvisació espantosa. Però amb el pas del temps hi havia alguna cosa que seria excessiu qualificar de guió: posem que un calendari, com a molt. Marcat per dues dates clau: demà, dijous 11 de setembre del 2014, i el diumenge 9 de novembre. Podríem haver estat molt més temps donant voltes i voltes al laberint, marejant la perdiu, però per sort el temps només avança cap endavant: els dies i les setmanes van passant i ja ens acostem a l’hora de la veritat. 

Demà comença la fase final de la primera part del Dragon Kahn, que ens donarà emocions fortes fins al novembre. I el dilluns 10 de novembre, probablement també sense guió, sobre la marxa, començarà la segona fase, que ara per ara és gairebé impossible d’endevinar. 

Demà, dijous, és quan la història comença a convocar a cadascú a fer el que ha de fer, que no per força és exactament el que vol fer. No hi ha només dues possibilitats, no tot és sí o no. Però segons com ens encaixonin a tots plegats, així acabarem: no és descartable una gran aposta final a tot o res. Diria, només diria, que el panorama pot ser molt més complex i sorprenent del que ara imaginem. Si res no canvia, el famós xoc de trens està servit a partir de la setmana que ve i cadascú haurà de triar. 

No deixa de ser una forma d’autodeterminar-se a partir de la realitat, digui el que vulgui la Constitució: hi ha disponibles diverses formes d’insubmissió, de desobediència, de sensatesa, de fermesa democràtica… També es pot triar entre matisos no menors, que poden obrir escenaris en els que hi hagi marge per a pactes creatius, o fer actes de fe absoluta, que porten a dues opcions bàsiques: o ens quedem o ens n’anem. I que surti el sol per on vulgui. Ara per ara, aquesta darrera és l’opció més probable: testosterona a dojo i a veure a qui li tremolen abans les cames. En dos dies començarem a veure de què va això, ara que el calendari ja no té marxa enrere.

(10 setembre 2014)

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes