Iugosomalilàndia

Excepte als més radicals, il.lusionats i somiadors, a una gran majoria això de la possible o impossible independència de Catalunya ens fa respecte i ens fa dubtar. I hi ha dies que fa por, amb totes les lletres. Hi ha infinites incerteses, infinites, i tot plegat té un aire d’improvisació que fa feredat… Estan en joc coses molt serioses i perills molt reals: tenir por és un magnífic mecanisme de defensa, que fa pensar i repensar cada idea… La por no és un obstacle, és una ajuda. Però això només és vàlid per a la por saludable. També hi ha un tipus de por que és tòxica i probablement mortal de necessitat...

Margallo, Camacho, González, Mas & Cia. T’escoltes el ministre Margallo, la Camacho, en Felipe González, o tants d’altres, i et venen ganes d’engegar-los a pastar fang. Tot i que el seu catastrofisme apocalíptic funciona i fa forat. Un compara Catalunya amb Somalilàndia (el nivell del debat va pujant, en efecte), l’altra posa l’independentisme i ETA al mateix sac (vinga, sense manies) i el tercer recorda casualment la matança de Iugoslàvia (sí, el mateix que, com tota la UE, va preferir esperar que els Estats Units intervinguéssin), i confien així que el virus de la por faci el seu efecte. Si a sobre, poses a la balança la insostenible inconsistència d’Artur Mas, que no sap on va ni on ens porta ni on es deixa portar, ja et venen tots els mals: és realment per posar-se a tremolar.

Oximoron: "unionisme intel.ligent". Un unionisme intel.ligent i creatiu, si fos possible, tindria molt camp per córrer. Però no existeix ni existirà. Tot acaba en el “no a tot” o en l’home del sac: en el terreny de les emocions, cada dia més lluny de la racionalitat. De manera que la por tòxica està convertint-se en el millor estímul per fer les maletes. Ah, sí, nosaltres serem com Somalilàndia? Doncs tu seràs com Grècia, apa… I així anem, directes cap a una tardor que promet emocions fortes. Inclòs, possiblement, el col.lapse.

> Somalilunya / Catalàndia / Somalilàndia: on es demostra que Catalunya és un poble primitiu i tirant a salvatge...






Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes