Serà la "corrida" més llarga de la història...

Això dels toros durarà molt i molt de temps. Serà una de les "corridas" més llargues de la història de la humanitat i ja veurem com acaba, que no està tan clar. De moment, reconec que em sento una mica més persona i una miqueta més orgullós de ser català: no gaire, que tampoc no hi ha motius per a excessos, eh? Però una mica sí: diguem que passem a estar a la llista dels països que han suprimit una animalada. Literal i en sentit figurat. 

Matar toros a una plaça i gaudir de l'espectacle és, senzillament, una barbaritat, per molt colorista, típic, folclòric o filosòfic que sigui. Clar que a la llista de moment no hi figurem amb tots els honors, perquè hem conservat la preuada joia dels correbous, que no són tan bèsties com els toros, però no gosaria dir jo que sigui una activitat gaire civilitzada ni gaire respectuosa amb els animals. Aquí és on als antitaurins catalans se'ls ha vist el llautó i on la prohibició ha passat a ser catalogada com acte d'alta traició i atemptat a les essències patriòtiques espanyoles. Si s'haguéssin suprimit toros i correbous, hauria quedat molt més coherent. 
Però com que en el fons (tothom ho sabia i ningú no ho reconeixerà) es tractava de tocar els nassos simbòlicament i tornar-los la mala passada de l'Estatut, a través de la prohibició de la "fiesta nacional", ja anava bé amnistiar els correbous i enviar un missatge simbòlic i contundent cap a les espanyes. L'espectacle, però, continuarà d'una o altra forma durant anys i panys, el tema no s'acabarà aquí, resignadament, amb l'acatament d'una decisió parlamentària. I segons com vagin les properes eleccions, igual ens fem un tip de riure o de plorar, que ja hi comencem a tenir la mà trencada. Total, ara ja tenen el truc: que posin els toros a la Constitució i llestos. Sobretot si ho demana en Sarkozy, que als francesos això dels toros els agrada força... No diguem ja si ho demanés la Merkel, oi?

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes