L'autobús de l'odi ha de circular

Batejar-lo així, “l’autobús de l’odi”, ha estat una bona idea. És el bus que recorda que els nens tenen penis, les nenes tenen vulva i que és pecat i abominació (això no ho diuen, però s’entén perfectament) que un home vulgui ser dona o a l’inrevés o qualsevol de les diferents opcions que hi ha per definir lliurement la identitat sexual de cadascú. Un bus ultracatòlic (“Hazte oír”), amb ganes de provocar i d’indignar tots els moviments “trans” del país.

A molts indrets, lògicament, s’ha aixecat una bona polseguera, a l’espera de què passa amb la decisió del jutge que ha ordenat immobilitzar-lo. És un autobús ranci, carregat d’odi, sí, i d’estupidesa, també.

Un autobús inquisitorial, sens dubte: si poguessin, enviarien a la foguera tots els LGTBQI i molta, moltíssima altra gent que abominem de l’abominable moral que volen imposar-nos. Però encara que sé que també em cremarien a mi, penso que no és bona idea prohibir que l’autobús circuli.

Els que ens queixem d’un país on un tuit, una cançó, un acudit o una pintada ofensius (terme que cadascú entén com vol) et poden portar als jutjats i a la presó, no podem estar d’acord en què s’hagi de prohibir aquest autobús, per repugnant que sigui el seu missatge.

La llibertat d’expressió és i ha de ser per a tothom: la batalla de la llibertat sexual no es guanya prohibint sinó combatent des de la llibertat i amb fermesa els prejudicis, les discriminacions, les fòbies... L’autobús ha de circular, s’han de poder cantar cançons contra el rei o el papa de Roma, s’han de poder fer acudits de mal gust sobre Carrero Blanco... I s’ha de deixar el Codi Penal al lloc que li toca i frenar la tendència obsessiva a portar-ho tot als jutjats.

Per suposat, també s’ha de plantar cara i protestar contra l’autobús de l’odi, a més de recordar que són els mateixos que, si estigués a la seva mà, posarien Franco al santoral. Sense oblidar que per iniciativa de l’ex ministre Fernández Díaz, des del 2013 “Hazte oír” està considerada de “utilidad pública” i les donacions que s’hi fan desgraven fins al 75%... Això tan vergonyós, que els permet disposar de 2,7 milions anuals, és el que caldria canviar, per exemple.

No cal escoltar les barbaritats insultants d'aquests que es volen fer “oír”. Però sí deixar que les diguin, mentre no depassin certs límits, que per força han de ser molt generosos, per fàstic que ens causin. L’únic que no podem fer és el mateix que voldrien fer ells: prohibir.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes