Brometes de Halloween... amb nazis, per variar

Ja cansa i fastigueja això dels nazis, però callar és pitjor. Més val que callin ells, la veritat. El darrer escàndol nazi (d’aquesta setmana) l’hem tingut amb un regidor idiota disfressat de Hitler i una innocent festeta al poble de Frías, a Burgos. No se’ls va acudir res més divertit per celebrar Halloween que representar un assassinat massiu de jueus a un camp de concentració. Amb Joseph Mengele inclòs, un dels més brutals torturadors i assassins del nazisme, sense oblidar càmeres de gas, estrelles grogues… Divertidíssim, tu, la mar de “catxondo”: una idea fantàstica, clar que sí. 

Com la de tots els polítics i periodistes que es passen el dia parlant de nazis, obsessivament. Els darrers, Iceta (sorprenent) i l’ABC (normal). Ja és tota una tradició a Espanya, una tradició molt preocupant a un país en el qual hi ha massa gent que no té clar que l’Espanya de Franco era germana bessona de l’Alemanya de Hitler. Gent que no té gens clar, pel que es veu, de què anava això del nazisme, el feixisme i el franquisme. Gent de dretes (que ens venen un franquisme “light”) i d’esquerres, sense manies ni massa sentit de la història ni de la vergonya. Doncs sí, que vagin als cementiris o a les fosses comunes i preguntin, preguntin… 


Allà els explicaran què era el nazisme o el franquisme. O que vagin a Auschwitz, o a Oradour-sur-Glane o a les Fosse Ardeatine, a Roma, o a tants llocs d’Europa, i preguntin, preguntin què en pensen dels nazis… Fins i tot els aniria bé un viatge turístic a Alemanya (un país que sí ha sabut encarar el seu passat, no com Espanya) o Israel, a veure si aprenen alguna cosa d’una punyetera vegada: tindran infinites ocasions per il·lustrar-se sobre què significa “ser nazi”. 


Recordem alguns noms ignominiosos? Marcelino Iglesias, José Bono, Loquillo, Telemadrid, ABC, ElMundo, Felipe&Alfonso (tot i que subtilment, que d’això en saben), Rosa Díez, Pedro J. Ramírez, Jiménez Losantos, Jordi Cañas, Arcadi Espada, Luis M.Anson, Gabriel Colomé, Enric Millo, Mariscal, Pío Moa, Rodríguez Ibarra… 


Espanya té un problema molt seriós amb els nazis. Massa comparacions amb Hitler, amb els camps de concentració, amb el totalitarisme, amb les estrelles grogues dels jueus... Absolutament demencial.


La llista de piròmans és interminable, espantosa i interminable… I molt contagiosa, com un virus maligne disfressat d’argument polític: cada vegada que esmenten Hitler o els nazis estan convocant el mal. Com en un ritual satànic. 


Volen fer el favor d’una punyetera vegada de deixar de dir i fer bestieses, de fer diabòliques comparacions i d’ofendre innecessàriament a jueus, israelians, catalans, alemanys, europeus i persones decents de mig món?


(5 novembre 2014)

1.- La "simpàtica" samarreta Zara
2.- La brometa de Frías (Burgos): nens jueus gasejats
3.- Una antologia de barbaritats sobre Catalunya


Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes