2x1: compres un piset i et fas espanyol

(20.11.2012)  Una idea genial. Es veu que encara l’estan estudiant, per si poden millorar-la. Ho tenen difícil: és literalment insuperable. El govern espanyol es planteja regalar el permís de residència als estrangers que comprin un piset d’almenys 160.000 euros. Així donaran un copet de mà al sector immobiliari, al BancoMalo SA (ara que l’Estat ha quedat definitivament hipotecat pels pisos invendibles i per la banca) i als ingressos públics, via impostos. 

El 2x1 és un invent increïble, digne del premi Ignoble: tanta murga amb la mística d’això de ser espanyol i ara resulta que si et compres un pis t’obren la porta que condueix tard o d’hora a la nacionalitat. No n’aprendrem mai. Massa governs en aquest país han actuat com a socis de les immobiliàries i la banca, en comptes de dedicar-se a coses serioses. I ara hi tornem. Només falta convertir les ambaixades en agències immobiliàries i la idea assolirà la genialitat més absoluta. Això si no la copien arreu del món. Després poden fer el mateix amb els cotxes de luxe, els iots, els avions privats, les joies: si et gastes una pasta a Espanya, et donem el permís de residència de regal. Més 2x1. També haurien de pensar a vendre els aeroports inútils o trams de vies de l’AVE: el negoci seria espectacular. A condició, clar, que la humanitat sencera tingui unes ganes boges de venir a viure a Espanya. Cosa, que tal com estem, em sembla complicadet… Mafiosos al marge, evidentment. 

En fi, hem aconseguit fer la major de les reformes: convertir un govern en una agència immobiliària i una oficina bancària. Més eficàcia, impossible. Com que no es tracta de dissenyar estratègies de futur de veritat, sinó d’esperar que la crisi es resolgui sola, la idea mereix un aplaudiment rotund per part de tots els que serem veïns dels futurs nous residents. 

Es més, fins i tot podríem apadrinar-los o convidar-los a dinar els diumenges. Que no es pugui dir que aquest no és un país acollidor i que no fem pinya per lluitar de la crisi.

Video> Debtocracy



Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes