El 53% de la Cecot o el 6%?

(12.10.2012) Les petites i mitjanes empreses són d’un país, d’una ciutat, d’una terra. Les grans empreses només “estan” a un país o ciutat. Per això una notable majoria dels petits i mitjans empresaris associats a la Cecot, un 53%, estan a favor d’un estat propi català. Signifiqui això el que signifiqui: el powerpoint de Mas és encara un embolic important. 

Per això les grans empreses (i entitats financeres) han trucat a Madrid a veure què fem, que com ens ho muntem per aturar un tsunami que no convé als nostres negocis. I què els han dit? Els heu d’aturar vosaltres, si pot ser en sec, millor. Amb una certa cobertura d’artilleria des dels mitjans madrilenys i algun ministre patriota: la versió moderna d’aquells bombardeigs sobre Barcelona que, segons els més brillants estrategues, cal fer cada cinquanta o cent anys. Millor així, clar. 

Els empresaris petits i mitjans són la base de l’economia d’aquest país, sí, però no se’ls té en compte a l’hora de la veritat: les grans corporacions formen part de la casta hispànica (delegació barcelonina inclosa) i pretenen fer Espanya i Europa a la mida dels seus interessos. No els va gens malament, per cert: manen més que mai. I xuclen diners de tot el país (pimes incloses) més que mai. I contribueixen menys que mai: tenen els estats agafats pels dallonses, la política intervinguda i els ciutadans despistats, intoxitats o espantats. 

Com els ha d’interessar canviar res? Ni els interessa la independència ni la dependència: el fenomenal negoci que estan fent, el crèdit que tenen a dojo, el frau moral (legal, clar), els clients convertits en esclaus… Immillorable.

Aquest és el model de les grans corporacions i de la banca, diferent del que pot tenir un petit o mitjà empresari. Tan espremut i escaldat com el ciutadà majoritari: la pregunta no és només si volem o no un estat europeu, sino si aquest estat (o el que sigui) ha de ser com l’espanyol i ha d’estar en les mateixes i abusives mans. 

Si és així, ja posats ens fem andorrans i vivim del contraban o suïssos i vivim del frau fiscal, perquè ens faran creure que ho canviem tot quan realment tot continua igual. Business as usual, oi?

Nota: per cert, una qüestió que no és menor. Si només han contestat a l'enquesta de la Cecot uns 800 dels 7.000 associats, com podem dir tan alegrement que el 53% dels associats veu amb bons ulls un estat català? Es a dir, si no em fallen els números: estem parlant d'uns 430 empresaris sobre un total de 7.000...

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes