Defcon 2? Emergència nacional? Tranquils, anem fent...

En aquest país no sé què ha de passar perquè es declari una emergència nacional. A les pel.lis americanes ho tenen clar, hi ha allò del Defcon 3, 2, 1… Sí, sí, són només pel.lícules d’entreteniment i no convé fer-ne massa cas, val. Però això nostre fa temps que és una esperpèntica pel.lícula de por i així seguim, directes cap a l’abisme. Això sí, amb alegria, xivarri i cops de roc a tort i a dret. A veure qui és l’últim a caure! Aquest és un dels nostres jocs predilectes, encara que abans hagi caigut el país sencer. 

Fa anys que em vaig prohibir elogiar en Felipe González (ja se sap, les decepcions…), però tot i que li agrada amb desfici això de donar grans titulars i anar pel món de gran estadista, el cert és que quan l’escoltes dir que estem en una autèntica emergència nacional (o estatal, si convé) te n’adones que poca gent diu les coses pel seu nom i veu el que està passant.  

Hi ha dies que sembla no que s’hagi declarat la III Guerra Mundial, sinó que l’hem perdut abans de començar. 

Més que res perquè en aquest país no tenim massa clar ni que estem en situació d’emergència ni que a vegades cal aparcar les diferències, els partidismes i les tàctiques. Però això, a Espanya (i lògicament a Catalunya) és demanar massa. Aquí les coses no van així. No tenim la fortalesa democràtica suficient com per parlar de Bankia allà on tocaria, al Congrés, amb llum, taquígrafs i totes aquestes coses. Encara que és evident que estem davant una emergència total, no hi ha tampoc cap mena d’intenció de declarar la Defcon 2 (o ja hauríem de pensar en la Defcon 1?). No hi ha pressa per mirar de sumar alguna cosa (idees, forces, ganes, el que sigui) i fer front al desastre que s’està acabant de dibuixar a l’horitzó. 

Res, autista com de costum, la política espanyola continua igual. I no diguem el món financer (que també viu en una altra dimensió), aprofitant que la política està perduda en les seves coses i que la situació va tendint des de fa quatre llargs anys cap al caos més absolut, notablement agreujat des de mitjans de 2010 i acabat de rematar amb l’actual govern... Hi ha molts, massa, moments que es fa evident que entre nosaltres i el desastre no hi ha res. En fi, que segurament és cert que aquest país no té remei ni vol tenir-ne.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes