Com maltractar dones sense trencar ossos ni fer sang

Que aixequin la mà els ingenus que podien pensar fins ara que l’Islam, al  nostre país o allà on arribi, impulsa el respecte envers les dones. Costa d’aixecar la mà, en aquest sentit, oi? Doncs en l’altre, com ja podíem imaginar-nos, als musulmans els costa molt poc, convenientment estimulats i orientats per l’autoritat religiosa del seu imam: un personatge que donarà molt de joc en el futur. 

Impressiona veure els termes que el ja famós imam terrassenc fa servir per explicar als creients –mascles, per suposat- com s’ha de maltractar una dona, com se l’ha de castigar i colpejar sense trencar-li els ossos ni fer sang. 

Més que un signe de moderació, em temo que és més aviat una picardia: es tracta de no cometre un fet massa greu en un país infidel com el nostre. Violència, sí, però fins a un cert límit, per estalviar-se problemes si el tema acaba en mans de la policia o dels jutjats. Que no quedin marques, que tot pugui semblar una baralla domèstica, un incident sense importància o una fantasia d’una dona a la qual el marit, com a molt, l’ha castigat sense tenir relacions sexuals. Clar, l’altre element clau és la recomanació de mantenir aquesta mena de fets dintre de casa, que no se n’assabenti ningú: la discreció del marit, combinada amb la por de la dona, fan miracles i permeten que la resta de la societat dels infidels ignori el que realment passa. Ja en tenim una prova contundent, acabi com acabi el cas als tribunals. 

Costa de pensar que l’imam sigui un cas únic i vagi per lliure: més aviat s’intueix el que podria ser la “normalitat” per a una gran part de la població del nostre país, femenina i musulmana, per a la qual senzillament no compten les lleis i els drets que són essencials per protegir els nostres valors fonamentals. I de tot això, què en fem, en aquest país? Perquè en absolut es tracta d’un tema de caràcter local. Es el vell tema que va treient el nas i que acabarà per donar arguments, convenientment aprofitat per la demagògia, per a coses que ja coneixem en aquest país i continent… 

Tot, per no fer valdre amb fermesa els valors que suposadament són fonamentals. I per no exigir que els que volen viure aquí els respectin escrupolosament, els agradi o no. I si no els agrada, doncs ja saben... I això no és xenofòbia.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes