A Grècia no ho saben, però cada dia van millor

I Portugal. I Espanya. I Itàlia. I Irlanda. Tots anem cada dia una mica millor. Es evident, no? Però en qualsevol cas, qui millor va ara mateix és Grècia, seguida de Portugal. Cert que els grecs eren i segurament són encara uns galtes, cert que és un país profundament corrupte i caòtic, que ha fet totes les bestieses possibles. Amb permís de l'auroritat competent, clar. Cert també que no ha fet totes les reformes imposades des d'Europa: només cobrir l'expedient. Per això no va millor del que va: culpa seva, de no fer els deures a temps. 

Fa uns dies va córrer la notícia que els nens grecs necessiten llet, complements d'alimentació, que la pobresa comença a obrir pas a la gana i la misèria, però segurament devia ser una intoxicació dels polítics grecs, uns mestres en l'art d'embolicar la troca en plenes negociacions amb Brusel.les: qui dia passa, crisi empeny. Res, ni cas. I les xifres que de tant en tant revelen el brutal empobriment grec, el mateix: simples tàctiques per escapar-se de fer les magnífiques reformes que els portaran al progrés i al benestar en quatre dies. Com els portuguesos: cada dia que passa, una mica més rics i pròspers, és evident. I si no milloren les coses, és que encara no han fet prou reformes ni sacrificis i n'han de fer més i amb més entusiasme. 

El mateix que ens passa a nosaltres mateixos, que no sabem encara la sort que tenim per ser protagonistes de tantes reformes coincidents, totes elles en la bona direcció i amb resultats absolutament garantits. Potser alguns de nosaltres tenim la sensació que estem protagonitzant una mena de suïcidi col.lectiu, tot i que per etapes i sense sang ni fetge: només un continu ball de xifres, de mesures que se superposen a altres mesures i que donen la sensació que s'improvisen sobre la marxa. Res, ja sé que estic equivocat... 

He decidit que des d'ara buscaré notícies positives i esperançadores sobre Grècia i Portugal: segur que ens les amaguen i que n'hi ha a cabassos. 

No com les dels canvis que fan a Islàndia, clar, que aquestes sí que ens les expliquen cada dia, oi que sí?

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes