Es l'hora de fer el que s'ha de fer

A les pel.lis queda molt bé la frase: farem el que s'ha de fer. Amb un parell de dallonses i peti el que peti. Rotllo John Wayne, Gary Cooper o Van Damme, vaja: després de la frase venen sempre deu minuts d'explosions i la massacre final. En política aquestes coses funcionen també. Surt un dia el Zapatero i diu que farà el que calgui pel bé de la pàtria. Amb poc entusiasme en el seu cas, cert, però conscient del seu rol d'heroi tràgic: un èxit històric, ja es veu. Un any després apareix la vicepresidenta Soraya i repeteix el guió.

Farem la reforma laboral que s'ha de fer. I "punto pelota", que els mercats i Frau Merkel ens estan mirant. Així en Rajoy tindrà la seva vaga general: li fa mandra, segur, però un estadista no es forja entre coixins, sinó en la duresa èpica de la batalla. 

Serà el prodigi dels prodigis: faran una reforma laboral i les empreses tindran unes ganes boges de contractar gent. No en tinguem cap dubte. 

Per fi el conseller Mena podrà reduir l'atur a la meitat: màgia potàgia. 

Igual que la reforma bancària ha tingut uns resultats espectaculars. 

I de la mateixa manera que la reducció del sector públic ens està portant a una era de benestar i progrés sense precedents. 

O les reformes fiscals (eufemisme per a les pujades d'impostos): ens estan obrint les portes del paradís. 

Cada reforma que fan uns i altres, les coses van millor: si no ho veiem és perquè no volem. Per això fan el que han de fer: pel nostre bé, encara que no ens agradi. Costi el que costi, i mira que arribem a ser desagraïts! Com faran el miracle? No en tenen ni idea, però ens demanen una fe cega: llàstima que se'ls nota que no saben si funcionarà. Es més: tenen claríssim que no funcionarà, perquè no fan el que creuen que han de fer, sinó el que els diuen que han de fer. Aquesta és la diferència amb els autèntics herois: aquí estan, senzillament, prenent-nos el pèl. I nosaltres tan resignats a vegades o tan ingenus amb la bandera del "no a les retallades"...

La pel.lícula és una altra. I no va d'herois sinó de mentides i toxines amb les que ens estan enverinant. Ja ens n'adonarem. Tard, segurament.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes