Soraya Simpson o Lisa Sáenz de Santamaría?

No sé si hi ha cap manual d'atletisme que recomani, perquè un atleta corri més, que es talli les cames. Diria que no, però no se sap mai... Doncs aquest és el mètode que ens estan aplicant primer Zapatero i després Rajoy. Sempre podran recórrer, impúdicament, a allò tan clàssic de la "obediencia debida": la culpa no va ser meva, sinó dels meus caps... Traduït: la culpa és i serà de frau Merkel, que governa Europa per persones interposades i la condueix amb mà de ferro cap al desastre més absolut. 

Ja no cal que s'esforcin a difondre la famosa carta secreta del BCE, que sistemàticament ens han amagat: tot veient el camí que està prenent aquest país ja podem deduir nosaltres solets de què anava aquesta carta. I com diu el nou govern: millor prendre nosaltres mateixos les mesures, abans que no ens les imposin des de fora. Sí, senyor, d'això en diuen sobirania nacional!  

En fi, mentre ens amputem tot el que sigui amputable i desgraciem aquest país per una o dues dècades, només hi ha dues coses que van a més: la misèria i la falta de qualitat democràtica. 

La misèria ja l'estem començant a veure: ens donaran una racció més el dia abans de Reis, i així cada setmana, fins que completem el recorregut cap al no-res. I pel que fa a la qualitat democràtica, sota mínims per variar: es prenen mesures dràstiques en reunions secretes i de cafè, sense actes, sense debats, improvisant sobre la marxa i fent trucades a Brusel.les i Berlín, rellegint les cartes secretes, auscultant els mercats i inventant arguments d'estar per casa per justificar tanta atrocitat. 

Cada vegada és més evident que la crisi econòmica i la crisi política estan profundament conectades des del 2008: els alemanys, els francesos o els americans no acceptarien ni de conya tant menyspreu acumulat i descarat envers la ciutadania i la democràcia. Aquí, sí. 

Aquí ja ens hem resignat a que ens passi pel damunt l'apissonadora i ni tan sols gosem fer la pregunta del milió d'euros: alguna de les mesures que es prenen des de fa dos o tres anys contribueix de veritat, seriosament, a reactivar l'economia? 

No cal ser un expert per saber que no. 

O sigui que segurament sí que existeix algun manual -secret, of course- que diu que a base de podar i retallar, d'acomiadar i de recaptar, d'amputar, anirem millor algun dia... Ah, per cert, genial, impagable el video de la Lisa Simpson i la vicepresidenta Soraya. Una magnífica ocasió per tornar a veure "Inside job" o "Debtocracy". Més clar, tot plegat, impossible...

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes