Jahwohl, Ang(u)ela, clar que sí, Ang(u)ela, el que tu diguis

El que tu diguis, Ang(u)ela. Evidentment, el millor que podem fer és copiar els alemanys. No, no vull dir copiar els Audi o els VW, que ja ens aniria bé, sinó copiar les reformes que va iniciar aquell brillant canceller socialdemòcrata, Schröder, tan injustament criticades pel supervivent canceller Schmidt, oi?,  i avançar amb pas ferm i entusiasta cap a la creació de llocs de treball. Sí, Ang(u)ela, sí, estem d'acord: són les lleis les que no ajuden. Si canviem les lleis, el proverbial esperit emprenedor dels espanyols es posarà en marxa. 

No, no, no vull dir que tots fotem el camp a buscar-nos la vida a Alemanya, sinó que crearem empreses, innovarem, fliparem amb les noves tecnologies, exportarem, quadrarem els comptes, pagarem els deutes i encara estaviarem uns calerons, com els nostres amics alemanys. Sí, Ang(u)ela, sí, ja veuràs com en quatre dies treiem el fre i accelerem: serem la sorpresa i l'enveja d'Europa. 

Evidentment, amiga meva, evidentment, ja sé que no penses que som tots uns ganduls i uns malgastadors. Ah, clar que sí, ja entenc que per si de cas prefereixes tenir-nos ben agafats pels dallonses, no pateixis, ja hi trobem gustet i sabem que és pel nostre bé, que només vols el millor per a Europa. No sé pas què faríem sense tu... Però escolta, no podries afluixar una mica, només una miqueta? Ah, que ni de conya? No t'enfadis, dona, només era un humil suggeriment, estic convençut que amb les teves receptes anirem millor que mai: un mix insuperable de disciplina i esperit emprenedor, de rigor i empenta, de virtuts ancestrals com el treball, el sacrifici, l'estalvi, la resignació. 

He dit resignació? No sé pas en què estaria pensant. Bé, sí que ho sé: en com els explico jo tot això als de casa... 

Però no pateixis, que de vendre motos en sabem més que ningú. Fins i tot, si un dia et fa falta, que te'n farà, et podem assessorar: en alguna cosa havíem de ser líders mundials, a més d'AVEs inútils, aeroports estúpids i coses per l'estil. Doncs res, Ang(u)ela, un plaer, ja saps, aviat et sentiràs a Espanya com a casa teva. Literalment.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes