El final del cortijo


Bloc de notes/22.5.2017. La victòria de Pedro Sánchez és una gran novetat democràtica. No tant per ell (ja ho anirem veient, no ens fem massa il·lusions...) com per la derrota de Felipe González, Zapatero, Susana Díaz, Rubalcaba, Bono... Derrota també del "bloc borbònic": els grans poders econòmics, la premsa que tenen al seu servei i el monarca invisible i infumable, Felipe VI. Bufa aire nou, ja era hora.

I després del diumenge de les primàries socialistes, aquest dilluns toca la conferència del president Puigdemont a Madrid... Ni tot canvia ni res segueix igual. Però sembla que el "cortijo" està trontollant, aquesta Espanya (cada vegada més "aquella") que tota una casta político-econòmica considera que és de la seva propietat.

Els fronts es van acumulant. Podemos (no reeixit, però encara sòlid), el canvi del PSOE, Catalunya, el brutal tsunami de corrupció, les destrosses que estan fent en la justícia i la policia, la incapacitat de dissenyar una política econòmica seriosa, l'empobriment de milions de persones... Veurem si el "cortijo" aguanta... però jo diria que tenen més problemes dels que es pensen.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes