Grifols: ni aquí ni a Madrid

(23.12.2012) El senyor Grifols és el president de la única empresa catalana i espanyola que el govern dels Estats Units considera estratègica a nivell mundial. Es dedica a allò que els experts anomenen “hemoderivats”. Derivats de la sang, vaja: productes realment vitals, de primer nivell d’excel.lència. Ha entrat en campanya en la recta final amb una frase en dos temps que hauria de fer pensar els governs d’aquest país. Si és que tenen temps per a aquestes coses, clar... 1: “No invertirem més a Espanya”. 2: “Abans ens n’anirem a Gibraltar que a Madrid”. O als Estats Units, evident. Ell no entra al joc de Lara, per exemple, ni dels grans empresaris que el rei vol activar a partir de dilluns… Simplement n’està fart d’un país que segons ell és una màquina espatllada, que no funciona. D’administracions que no paguen i dicten regles arbitràries. D’un país que frustra els projectes empresarials més excel.lents: ell ho diu més brutalment, les defineix com “empreses castrades”. S’entén perfectament el que vol dir. 

Victor Grifols no entra en el joc "independència o centralisme": ell vol que li assegurin coses bàsiques com el subministrament d’aigua o el cobrament de les factures. I un país que repari en profunditat la seva arquitectura política, absolutament arruïnada. No demana més reformes ultraliberals ni tenir esclaus a les seves fàbriques, no sembla d’aquesta mena d’empresaris: no és l’únic, però no són majoria. Parla d’una altra mena de competitivitat, d’una reforma de veritat, no de pedaços com els que ens venen cada dia com a grans solucions mentre el país s’enfonsa. No de remeis màgics com la independència o la sagrada unitat d’Espanya: de coses ben fetes, de solucions ben pactades, de reparacions en profunditat. La qual cosa no impedeix discutir sobre banderes, clar que no, però sense oblidar el subministrament d’aigua. 

El senyor Grifols apareix, a la recta final de la campanya, amb algunes de les coses més sensates i brutals que hem escoltat aquests dies. Si li fem cas, clar, que jo diria que més aviat té poques possibilitats… Per sort per a Gibraltar.

Video> Una empresa (més) que podem perdre...



Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes