L'índex del goril.la Jacko, el més fiable

Que tot està fatal és més que evident. Però no està de més, aprofitant que és cap de setmana i tenim una mica de temps per perdre, intentar endevinar quant fatal està tot o trobar algunes pistes que ens donin unes engrunes d'optimisme. Per a això no hi ha res com fabricar-se una cistella pròpia amb indicadors alternatius, tot barrejant una certa dosi d'indicadors clàssics (el PIB, l'índex d'atur, l'EPA, coses inintel.ligibles d'aquest estil...) i una dosi variable d'indicadors exòtics. N'hi ha per donar i per vendre. I no tots són una ximpleria, ni molt menys.

Dos exemples: l'indicador amanides (com van les vendes d'amanides a restaurants o botigues de precuinats) o l'indicador taxis (un servei força sensible a la situació econòmica). En tenim més a la nostra disposició. L'índex de Felicitat Interior Bruta (FIB) mesura la qualitat de vida no centrada en els diners sinó en les persones: és una mica estrambòtic, però menys del que sembla... D'altres són més tontets: la llargada de les faldilles, el consum de pintallavis (Lipstick Index), el major o menor ús de corbates i camises blanques (a més crisi, més consum) o de llenceria sensual... L'indicador R-word, avalat per The Economist, mesura quantes vegades apareix la paraula recessió als mitjans, per exemple. O l'índex twitter, que permet endevinar l'estat d'ànim de l'economia per a la propera setmana.

Per a mi, tanmateix, el millor és l'indicador holandès del goril.la Jacko. Es veu que segons com menja els plàtans, se'n dedueixen prediccions força encertades de com aniran les borses. No és broma. Total, tal com estan els temps, aquest deu ser l'indicador més fiable de tots. Busquin al google, busquin... Jacko no ho fa pitjor que els mercats, el FMI o els governs.

Share this:

 
Copyright © El blog de Joan Rovira. Designed by OddThemes